Så fungerar Medicoo

 

1.

Logga in med ditt BankID

Logga in med ditt BankID

Allra först loggar du in med ditt BankID. På så sätt kan vi vara säkra på att du är du och vi kan också garantera att allting kring ditt läkarbesök sker patientsäkert.

När du loggar in för första gången skapas din patientjournal automatiskt.
 

2.

Välj besvär och beskriv dina symptom

Välj besvär och beskriv dina symptom

När du loggat in väljer du vad du söker vård för och för vem ärendet gäller. Om det du söker för inte finns bland alternativen, så väljer du Övriga besvär och beskriver så väl som möjligt dina symptom.

Efter att du har svarat på frågor om ditt besvär och laddat upp eventuella foton som du tex kan ta med kameran på din mobil, får du svara på frågor om dina allmänna hälsouppgifter, som längd och vikt osv.
 

3.

Betala patientavgiften – direkt eller via faktura

Betala patientavgiften – direkt eller via faktura

Patientavgiften betalar du antingen via kort, direktöverföring via bank eller via faktura, om du inte har frikort.

När det är klart, så dyker ditt ärende upp hos läkaren som tar kontakt med dig så snart det är möjligt. Du behöver inte vänta kvar utan får ett sms eller mejl när läkaren svarat.

 

4.

Prata med din läkare via chatt

Prata med din läkare via chatt

Läkaren svarar på ditt ärende via chatt. Beroende på dina besvär kan antingen ett telefon- eller videomöte bokas in som komplement. Om ditt ärende gäller psykisk hälsa så blir du kontaktad av en psykolog. Läkaren eller psykologen har alltid ditt kompletta underlag tillgängligt vilket gör att du kan få snabb och effektiv vård direkt.
 

5.

Få rådgivning och behandling, vid behov remiss, intyg och recept

Få rådgivning och behandling, vid behov remiss, intyg och recept

I de fall det behövs skickas remiss för vidare utredning, provtagning eller röntgen. Du blir meddelad direkt när svaren kommit. Vid behov får du också sjukintyg till din arbetsgivare och recept på läkemedel som kan hämtas ut på valfritt apotek.

Efter ditt besök finns råd och behandlingsförslag samlat inne i din journal och du kan alltid gå tillbaka och läsa igen. Ditt ärende hålls öppet i 72 timmar ifall du kommer på någon fråga senare.