1. Logga in med BankID
2. Beskriv besvär
3. Betala och skicka in
4. Din läkare svarar
5. Få behandling

Tidig utlösning

Tidig utlösning innebär att du som man får utlösning efter en kort tid under sexuell aktivitet. Vissa lider av det hela livet, medan andra kan få det plötsligt. Det kan bero på stress, nervositet eller att det finns en bakomliggande sjukdom.

Tidig utlösning innebär att du som man får utlösning efter en kort tid under sexuell aktivitet. Vissa lider av det hela livet, medan andra kan få det plötsligt. Det kan bero på stress, nervositet eller att det finns en bakomliggande sjukdom.

 • ☑ Tillgängligt
 • ☑ Tillförlitligt
 • ☑ 250 kr/besök
 • ☑ Frikort gäller
 • Sök vård

Symtom

Symtomen av tidig utlösning är helt enkelt att när du utför en sexuell handling, eller när du onanerar själv får utlösning för tidigt. Detta händer de flesta män, men ifall du regelbundet och över tid kommer på, eller inom en minut finns det skäl att söka hjälp. Detta problem kan förutom den direkta orgasmen även ha psykologiska effekter som att man känner sig otillräcklig eller osäker med sig partner, eller att man går runt och är oroad över ifall allt står okej till där nere. Men oroa dig inte i onödan!

Orsaker

Några av de vanligaste orsakerna till tidig utlösning, eller prematur ejakulation som det kallas, är stress och oro, eller att du psykiskt mår dåligt. Om du har erektionsproblem och har svårt att få stånd kan det orsaka att du kommer för tidigt. Även genetiska orsaker kan påverka hur lång tid det tar innan du uppnår utlösning, alltså vissa når det snabbare än andra. För tidig utlösning kan även bero på olika sjukdomar såsom prostatabesvär och vissa sjukdomar som kan påverka nervsystemet. Även infektioner av olika slag kan vara en anledning. Med så många orsaker är det viktigt att hitta rätt lösning för dig.

Behandling

Det är vanligt att få en tidig utlösning, men det finns hjälp. Eftersom det finns många orsaker till prematur ejakulation finns det också många olika lösningar på problemet. Det finns till exempel flera olika metoder som inte kräver ingrepp utan som hjälper dig att själv öka din kontroll. Men om detta inte fungerar kan det behövas psykologiskt stöd på något vis. Det är också vanligt att farmakologiska behandlingar tillämpas, alltså medicin. Det är viktigt att du tar hjälp med att hitta vilken lösning som kommer att fungera för dig. Därför är det rekommenderat att talar med en läkare ifall du känner att du har ett bestående problem.

När du bör söka vård

Du ska komma ihåg att en stor del av alla män vid något tillfälle 'lider' av tidig utlösning, det betyder inte att man behöver söka hjälp. Men ifall din utlösning kommer efter en minut eller mindre och detta problem kvarstår över tid, är det en väldigt god ide att söka hjälp. Problem som dessa kan uppfattas som pinsamma eller svåra att prata med någon om. Men det finns inga skäl att lida i onödan, hjälp finns! Nu kan du slippa det jobbiga med att söka hjälp. Med Medicoo görs allt online, och du väljer om du vill träffa läkaren på video eller via chatt!

Vad Medicoo kan hjälpa dig med

Om du har problem med tidig utlösning kan du nu enkelt söka hjälp online. Vi vet att dessa sorters problem kan vara jobbiga, men med Medicoo kan du få hjälp av en legitimerad läkare i tryggheten av ditt eget hem!

 • Varför Medicoo
 • ☑ Tillgängligt
 • ☑ Tillförlitligt
 • ☑ 250 kr/besök
 • ☑ Frikort gäller
 • Sök vård